Antawara Bolivia grundades september 1988. Föreningen bedriver kulturella och solidariska verksamheter. De flesta av medlemmarna kommer ursprungligen från Latinamerika men det finns även medlemmar från andra länder. Antawara har under dessa år utvecklats från 1 till 5 dansgrupper, en barngrupp för
4 - 8 år, en barngrupp för 9 - 11 år,en ungdomsgrupp 12 - 14 år, en lite äldre ungdomsgrupp 15-20 år och en Elenco grupp (elitsatsande grupp from 16 år), observera att dessa ålders span som guide linjer. I varje grupp har vi även olika aktiviteter som gör att vi känner oss som en del av en stor familj.

Antawara Bolivia har ett solidariskt projekt och har förverkligat byggandet av en grundskola som även innefattar yrkesutbildningar för vuxna. Antawara har efter att ha färdigställt skolan fortsatt arbeta med skolan genom att bl.a. betala lärarlöner.

Föreningen har genom åren fått en hel del priser. Några exempel är: första priset i Stockholms vattenfestival och den Bolivianska karnevalen 1992. Samma år blev vi också inbjudna att dansa i Oslo när Rigoberta Menchú mottog Alfred Nobells fredspris. Andra meriter är 1:a priser i olika danstävlingar och karnevaler som tex. Hamburgs internationella karneval. Vi har uppträtt i många olika kända scener bl.a. Konserthuset, Nybrokajen, Stadshuset och i olika TV kanaler.

Folkets själ är närvarande i deras artistiska och kulturella manifestationer, där man försöker behålla och upprätthålla budskapet i generationer som dessa motsvarar. Vi eftersträvar att sammanföra skönheten och färggrannheten i vår kultur. Det visar en mångfald av rytmer, danser, klädsel och känslor som Anderna och Bolivia har.

Vårt ändamål är att visa Andernas och Bolivias kulturella rikedom genom dansen.

Joomla templates by a4joomla